Aanpassing bezoekregels voor Kraamafdeling en Kinderafdeling

Printervriendelijke versie

Omdat op de Kraamafdeling en de Kinderafdeling baby's jonger dan 14 maanden opgenomen (kunnen) zijn, kunnen wij helaas GEEN ongevaccineerde kinderen als bezoekers toelaten. 
Deze maatregel is genomen vanwege de mazelenepidemie in Nederland. Baby's jonger dan 14 maanden zijn nog niet  gevaccineerd en zijn daarom niet beschermd tegen mazelen. MC Groep heeft patiëntveiligheid hoog in het vaandel staan en wil besmetting van baby's voorkómen. Heeft u ongevaccineerde kinderen? Wilt u hen dan niet meenemen als bezoeker naar de Kraamafdeling en de Kinderafdeling. Wij rekenen op uw begrip en medewerking.

Bij opname
Ongevaccineerde kinderen kunnen wel gewoon opgenomen worden op onze Kinderafdeling, maar worden dan uit voorzorg geïsoleerd verpleegd.

Op de polikliniek
Ongevaccineerde kinderen zijn en blijven als patiënt van harte welkom op de polikliniek.

Neem altijd uw identiteitsbewijs en medicatieoverzicht mee naar uw afspraak in het ziekenhuis! Dit geldt ook voor kinderen.
Het is nodig om uw onderzoek, opname of afspraak/behandeling zo veilig mogelijk te laten verlopen. Meer weten? Kijk op onze webpagina over Inschrijving & Identificatie.

Contract met zorgverzekeraars
Wij zijn door alle verzekeraars gecontracteerd, maar niet voor alle zorg. Wij adviseren u bij uw verzekeraar na te gaan of de zorg waarvoor u komt, vergoed wordt.