Ontspanning

Printervriendelijke versie

Onderzoek en behandeling beslaan niet de hele dag. Tussendoor kunt u uw tijd naar eigen inzicht besteden. Het ziekenhuis biedt verschillende mogelijkheden tot ontspanning. Elke verpleegafdeling heeft een dagverblijf. Daar kunt u in ochtendjas of gewone kleren naar toe. Bijvoorbeeld om er te lezen of om andere mensen te ontmoeten. In de meeste dagverblijven kunt u ook televisie kijken. Als er geen dwingende medische reden is om in bed te blijven liggen en uw behandelend arts daarmee instemt, kunt u zich ook vrij bewegen binnen het ziekenhuis. U kunt de verpleegafdeling verkennen, de ziekenhuiswinkel bezoeken of een kopje koffie drinken in de centrale hal. Als u de verpleegafdeling verlaat, is het verstandig dit even te melden bij uw verpleegkundige of de afdelingssecretaresse, zodat zij steeds weten waar u bent.

Televisie
De TV kunt u huren via een particuliere tussenpersoon. Het ziekenhuis is aangesloten op de Lelystadse kabel waardoor u keuze heeft uit een groot aantal programma’s. De televisie-units zijn uitgerust met een afstandsbediening. Als u gebruik wilt maken van de voorziening vult u het aanmeldingsformulier in (verkrijgbaar bij de receptie). Als u het formulier voor 15.00 uur inlevert bij de receptie, de televisie telefonisch via: 023-5383082 of via email: hospitaltvmczuiderzee@gmail.com aanvraagt, wordt de televisie dezelfde dag geplaatst. In andere gevallen gebeurt dit anders binnen 24 uur (behalve op zondag). U kunt de betalingswijze zelf kiezen; contant bij plaatsing of via een eenmalige machtiging.

Neem altijd uw identiteitsbewijs en medicatieoverzicht mee naar uw afspraak in het ziekenhuis! Dit geldt ook voor kinderen.
Het is nodig om uw onderzoek, opname of afspraak/behandeling zo veilig mogelijk te laten verlopen. Meer weten? Kijk op onze webpagina over Inschrijving & Identificatie.

Contract met zorgverzekeraars
Wij zijn door alle verzekeraars gecontracteerd, maar niet voor alle zorg. Wij adviseren u bij uw verzekeraar na te gaan of de zorg waarvoor u komt, vergoed wordt.