Nieuwsarchief

Terug naar Nieuwsarchief

Gratis anonieme hiv-test op Wereld aidsdag

22 november 2017
Printervriendelijke versie
hiv-team MC Groep

Op 1 december is het Wereld aidsdag. In het ziekenhuis MC Zuiderzee in Lelystad is het op die dag mogelijk om gratis en anoniem een hiv test te doen. ‘We willen op Wereld aidsdag mensen vooral bewust maken van het feit dat het belangrijk is om je -bij een vermoeden of wanneer je een hoger risico op een besmetting hebt- te testen op hiv’, ’ vertelt verpleegkundig specialist Aafke Bosma. De uitslag is binnen 15 minuten bekend.

Naar schatting wonen er in Nederland 22.900 mensen met hiv. Twaalf procent van de mensen met hiv weet echter zelf niet dat ze hiv hebben. ‘De enige manier om er achter te komen of je hiv hebt, is een hiv-test laten doen. Dat kan bij de huisarts, bij de soa-poli van de GGD of op 1 vrijdag december in MC Zuiderzee’, vertelt verpleegkundig specialist Aafke Bosma. Hiv breekt stap voor stap het afweersysteem af. Je bent dus vatbaarder voor ziektes. Hiv is goed te behandelen als het virus tijdig ontdekt wordt.

Gratis sneltest op 1 december
Mensen die zich zorgen maken over een mogelijke besmetting met het hiv-virus kunnen een (anonieme) afspraak maken voor de gratis hiv-sneltest met Aafke Bosma via telefoonnummer 06-48136113.

Foto-onderschrift: Het HIV-team van MC Groep met Bas Weijer, internist-infectioloog, Rachida El Moussaoui, internist-infectioloog en Aafke Bosma, verpleegkundig specialist infectieziekten.

Neem altijd uw identiteitsbewijs en medicatieoverzicht mee naar uw afspraak in het ziekenhuis! Dit geldt ook voor kinderen.
Het is nodig om uw onderzoek, opname of afspraak/behandeling zo veilig mogelijk te laten verlopen. Meer weten? Kijk op onze webpagina over Inschrijving & Identificatie.

Contract met zorgverzekeraars
Wij zijn door alle verzekeraars gecontracteerd, maar niet voor alle zorg. Wij adviseren u bij uw verzekeraar na te gaan of de zorg waarvoor u komt, vergoed wordt.