Rondleiding over Kinderafdeling

Printervriendelijke versie

Dit is de ingang van onze kinderafdeling. Deze muurschilderingen zijn het werk van Nicole Schiffers en haar team.   Dit is de ingang van onze kinderafdeling. Deze muurschilderingen zijn het werk van Nicole Schiffers en haar team.
Dit is de ingang van onze kinderafdeling. Deze muurschilderingen zijn het werk van Nicole Schiffers en haar team.

Om veiligheidsredenen en voor de rust van onze patiëntjes is deze deur tussen de middag van 12.00 tot 14.00 en van 's avonds 18.00 tot 's ochtends 8.00 gesloten.  Deze muurschilderingen zijn het werk van Nicole Schiffers en haar team.
Om veiligheidsredenen en voor de rust van onze patiëntjes is deze deur tijdens lunchpauze en van 's avonds 18.00 tot 's ochtends 08.00 gesloten. Links van de deur is een intercom waarmee u zich kunt melden als de deur gesloten is.

Gang van de Kinderafdeling

Gang van de Kinderafdeling

Speelkamer
SpeelkamerHier kunnen kinderen van alle leeftijden zich uitstekend bezighouden, tot rust komen of nieuwe vriendjes maken. Wij hebben hier veel verschillende spelletjes, puzzels, auto’s, poppenhuis, een winkeltje, lego en nog veel meer leuke dingen. De allerkleinsten vinden het kruipen op de mat of het spelen in de box al geweldig. Grotere kinderen kunnen samen met hun ouders, andere kinderen of de pedagogisch medewerker spelen of knutselen. Maar ze kunnen ook, onder begeleiding, op de computer spelen of internetten. Ook kinderen met bedrust kunnen, zo nodig met bed of in een rolstoel, in de speelkamer komen spelen. De speelkamer is alleen voor patiëntjes onder begeleiding van een ouder of de pedagogisch medewerker. Broertjes, zusjes of anderen bezoekkinderen mogen hier niet spelen.

Tuin van de Kinderafdeling

Tuin van de Kinderafdeling  Tuin van de Kinderafdeling
Bij mooi (droog) weer kunnen kinderen onder begeleiding van hun ouders of de pedagogisch medewerker in onze eigen speeltuin spelen. Ook staan er wat bankjes om misschien even lekker in de zon een boek te lezen of om gewoon even wat frisse lucht te scheppen.

Kamers 22-23

Kamers 22-23  Kamers 22-23
Deze kamers noemen wij een kleine zaal. Hier kunnen twee kinderen verblijven. Uiteraard kan hier ook per kind één van de ouders blijven slapen. Meestal komen op deze kamer kleinere kinderen, zoals peuters, kleuters of baby’s. Die hebben vaak nog een ander slaap-, eet- en speelritme dan grotere kinderen. Op deze kleinere kamers kunnen wij hier beter rekening mee houden.

Kamers 20-21

Kamers 20-21
Deze kamers zijn grote zalen. Hier kunnen maximaal 5 kinderen verblijven. Ook hier kan per kind weer een ouder blijven slapen. Op deze kamers komen voornamelijk grotere kinderen en tieners. Het is meestal erg gezellig. En door samen te kletsen, te spelen en ervaringen uit te wisselen maak je gauw nieuwe vriendjes.

Boxen 12-17

Deze kamers of boxen zijn bedoeld als éénpersoonskamers en worden soms gebruikt als isolatiekamers. Deze kamers of boxen zijn bedoeld als éénpersoonskamers en worden soms gebruikt als isolatiekamers.   Deze kamers of boxen zijn bedoeld als éénpersoonskamers en worden soms gebruikt als isolatiekamers.   Deze kamers of boxen zijn bedoeld als éénpersoonskamers en worden soms gebruikt als isolatiekamers.
Deze kamers of boxen zijn bedoeld als éénpersoonskamers en worden soms gebruikt als isolatiekamers. Er zijn verschillende redenen voor een isolatie. Soms kan dit zijn omdat het kind een luchtweginfectie, maag-darm infectie of andere infectie heeft en via contact andere kinderen zou kunnen besmetten. Misschien heeft het kind ook door medicijnen of ziekte een sterk verlaagd immuunsysteem (de afweer) en mag hij/zij niet met andere zieke kinderen in contact komen. Maar ook kinderen die erg ziek zijn en bijzonder veel rust en zorg nodig hebben, kunnen op deze kamers verblijven. Uiteraard mag ook hier weer één van de ouders blijven slapen.

Ouderkamer

Ouderkamer
Deze kamer kunt u gebruiken als u na slaaptijd van uw kind nog even TV wil kijken of met andere ouders wil bijpraten. Er liggen hier tijdschriften en er staat koffie en thee voor u klaar. Ook vind u hier een koelkast waar u uw etens- en drinkwaren, graag van naam voorzien, in kunt bewaren.

Koffiekamer voor verpleegkundigen

Koffiekamer voor verpleegkundigen
Op deze kamer is de overdracht van de verpleegkundigen. Wij bespreken hier met de nieuwe dienst wat allemaal gebeurd is en wat nog moet gebeuren. Ook bespreken hier de kinderarts en de verpleegkundige de behandelingen, onderzoeken en het verdere beleid van alle kinderen. Niet voor niets heet deze kamer koffiekamer; hier eten en drinken de verpleegkundigen tijdens hun pauzes.

Gang bij de couveuseafdeling

Gang bij de couveuseafdeling

Couveusekamer

Op deze kamer verblijven alle kinderen die te vroeg, te licht of ziek geboren zijn.  Op deze kamer verblijven alle kinderen die te vroeg, te licht of ziek geboren zijn.
Op deze kamer verblijven alle kinderen die te vroeg, te licht of ziek geboren zijn. Zij liggen hier in speciale bedden (couveuses of warmtebedden) waar de temperatuur, zuurstof en vochtigheid van de lucht precies op hun behoefte ingesteld kunnen worden. Ook kan de hartslag, ademhaling en zuurstof in het bloed via monitoren goed in de gaten gehouden worden. Op deze kamer kunnen ouders helaas niet blijven slapen. Vaak verblijft de moeder nog op de kraamafdeling en kan, samen met haar partner, uiteraard zoveel als zij wil met de verzorging van haar eigen kindje helpen.

Wiegenkamer

Deze kamer kun je een beetje als een tussenstation tussen de couveuse-unit en thuis zien.
Deze kamer kun je een beetje als een tussenstation tussen de couveuse-unit en thuis zien. De kinderen die hier liggen zijn niet meer zo ziek dat zij op de couveusekamer moeten liggen, maar ook nog net niet gezond genoeg om naar huis te kunnen. Ook hier kan helaas geen ouder blijven slapen. Soms verblijft de moeder nog op de kraamafdeling. Of de ouders komen een aantal keren per dag naar de afdeling om te helpen bij de verzorging van hun kindje.

Dagbehandelkamer

Op deze kamer vinden alle dagbehandelingen, dus dagopnames voor operaties plaats.
Op deze kamer vinden alle dagbehandelingen, dus dagopnames voor operaties plaats. Dat kunnen bijvoorbeeld zijn, het verwijderen van de (keel/neus) amandelen, buisjes krijgen, lies of navelbreuk, of een besnijdenis.

Onderzoekkamer

Onderzoekkamer  Onderzoekkamer
Ook deze kamer is beschilderd door kunstenares Nicole Schiffers en haar team. Hier staat een onderzoektafel en veel medische apparatuur die de kinderarts nodig heeft om een kind goed te kunnen onderzoeken. Soms kan de kinderarts hier ook een infuus prikken of bloed afnemen.

Balie

Balie  Balie
Hier werkt de secretaresse van de kinderafdeling. Zij organiseert alle statussen (de opname-papieren), de afspraken en ontslagen. Zij zorgt dat alle gegevens netjes verwerkt worden en altijd terug te vinden zijn.

Neem altijd uw identiteitsbewijs en medicatieoverzicht mee naar uw afspraak in het ziekenhuis! Dit geldt ook voor kinderen.
Het is nodig om uw onderzoek, opname of afspraak/behandeling zo veilig mogelijk te laten verlopen. Meer weten? Kijk op onze webpagina over Inschrijving & Identificatie.

Contract met zorgverzekeraars
Wij zijn door alle verzekeraars gecontracteerd, maar niet voor alle zorg. Wij adviseren u bij uw verzekeraar na te gaan of de zorg waarvoor u komt, vergoed wordt.